Agenda: Spinnensafari

Op 10 september 2023 van 13.30 uur tot 15.00 uur in

Sommige mensen zullen bij alleen het lezen van deze aankondiging al gillend weg willen lopen, dan is deze excursie misschien niets voor hen. Maar voor kinderen en ook grote mensen die spinnen misschien niet tot hun favoriete dieren rekenen, maar er wel meer over willen leren is deze middag heel geschikt.

Spinnen zijn namelijk heel bijzonder! Ze kunnen prooien vangen met een net, honderden kilometers reizen en kunnen iets maken wat de mens al eeuwen probeert na te maken, wat nog steeds niet is gelukt. De draad die spinnen kunnen weven is namelijk supersterk. Deze is wel 5 keer sterker dan een staaldraad van dezelfde dikte!

Als je ’s ochtends eens onverwachts met je gezicht door een spinnenweb loopt, ga je daar toch anders naar kijken.
Samen met de gids ga je gewapend met zoekkaart en loeppotje op safari rond het Buitencentrum op zoek naar verschillende soorten spinnen. Wat dacht je van de tijgerspin? Dat klinkt toch wel heel avontuurlijk nietwaar? Het vrouwtje van deze spin is behoorlijk groot en heeft geel met zwarte strepen. Net als een tijger dus.

Na afloop van de excursie weet je veel meer over spinnen en kijk je met bewondering naar wat zo’n klein beestje voor elkaar krijgt.

Je moet je van tevoren wel even aanmelden via de website.

Gegevens

Datum:
10 september
Tijd:
Van 13.30 uur tot 15.00 uur
Kosten:
€6 kind t/m 12 jaar €4

Locatie

Terwisscha 6A, 8426 SJ Appelscha, Nederland

Contact

Staatsbosbeheer

Contact
opnemen