Agenda: Paddenstoelenwandeling berkenheuvel

Op 21 oktober 2023 om 9.30 uur in

De herfst is voor de natuur goed voorbereid begonnen met een natte periode in de zomer. Oktober is dé maand voor paddenstoelen. Het IVN gaat op zoek naar paddenstoelen op Berkenheuvel. Dit bos staat bekend als rijk aan paddenstoelen.

Na een stuk langs de Bosweg lopen ze via een bospad het landgoed Berkenheuvel in. Heel oud is het niet, dit bos. Ruim een eeuw geleden werd het aangeplant door landgoedeigenaar A.C. van Daalen. Dennen om geld mee te verdienen en Berken om de stuifzanden tegen te gaan. In het bos liggen veel stuifduinen. Toen een probleem, maar nu, in de beschutting van bos, een voordeel. De hoogteverschillen geven variatie aan licht, vocht en temperatuur waardoor allerlei soorten paddenstoelen er wel een plekje naar hun zin kunnen vinden. 

Ze kijken naar soorten paddenstoelen, de groei, voortplanting, maar ook naar de plek die de paddenstoel inneemt in de natuur. Ze besteden ook aandacht aan onderwerpen als heksenkringen, vliegendoder, wildpluk, giftige of eetbare paddenstoelen.

Kleding: stevige wandelschoenen

Gegevens

Datum:
21 oktober
Tijd:
9.30 uur
Kosten:
n.v.t.
Praktisch:

Startpunt/Eindpunt: bij PUUR, Bosweg 2a, 7981 LE Diever.
Parkeergelegenheid aan de overkant van de Bosweg.
Let op: aanmelden verplicht

Locatie

Bosweg 2A, 7981 LE Diever, Nederland

Contact

IVN

Contact
opnemen