Agenda: Onder het maaiveld

Op 17 januari 2024 van 20.00 uur tot 22.00 uur in

De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan ondergronds. De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn.

De film vertelt het verhaal en de ontwikkeling van een groepje stedelingen die op een klein stukje grond, net buiten de grote stad, aan de slag gaan met het realiseren van een droom. Werkend in de tuin vangen ze slechts een glimp op van deze verborgen wereld. Het blijft lastig om er volledig in door te dringen. Terwijl je met je handen in de grond zit kom je tot nieuwe inzichten en met de geur van verse aarde in je neus begin je te beseffen dat er onder je voeten misschien nog wel meer tuin is dan daarboven. Sterker nog: zonder dat wemelende leven onder het maaiveld zou het bovengrondse leven helemaal niet bestaan.

Wil jij deze film bekijken geef je dan snel op!

Gegevens

Datum:
17 januari
Tijd:
Van 20.00 uur tot 22.00 uur
Kosten:
IVN-leden € 3,50 euro, niet-leden € 5,50 euro
Praktisch:

Vanwege te verwachte belangstelling is reservering vooraf noodzakelijk.
Opgeven bij: ivnemmeneo2@gmail.com of via ’t Aole Gemientehoes. Kijk ook op de website www.ivn.nl/afdeling/emmen-coevorden/ voor meer info en filmtrailer.

Locatie

Kerkeind 1, 7761 CL Schoonebeek, Nederland

Contact

IVN Emmen-Coevorden

Contact
opnemen