Agenda: Natuurfilm Habitat

Op 4 november 2022 om 20.00 in

Natuurfilm Habitat van de bekende Asser natuurfilmers Henk en Janetta Bos is op vrijdagavond 4 november aanstaande te zien in het Hunebedcentrum in Borger.

Ruim 3 jaar lang trokken de makers door de meest ongeschonden gebieden van het Nationaal Park Drentsche Aa en slaagden erin een overtuigend beeld te schetsen van een van de mooiste nationale parken van Nederland. Er werden opnamen gemaakt op plekken die zelden of niet toegankelijk zijn voor het publiek. Dieren als vos, das, bever en wespendief werden wekenlang onopvallend in hun leefomgeving gevolgd. Het resultaat is een voor zichzelf sprekend document dat de schoonheid van de Drentse natuur overal op bijzondere wijze onderstreept.

Habitat is de tweede succesvolle bioscoopfilm van het duo en ging op 29 januari van dit jaar in de Drentse hoofdstad in première. Net als zijn voorganger Wildernis in Drenthe uit 2016 trok de film alleen al in Assen duizenden mensen naar de bioscoop. De film ging uiteindelijk landelijk de bioscopen in maar het uitbreken van het Coronavirus en het sluiten van de bioscopen zette een streep door de voortzetting van het succes. Toch kregen de makers nog een mentale opkikker want Habitat haalde de voorrondes van de L’OR Gouden Kalf, de grootste filmonderscheiding van Nederland. Dat die uiteindelijk niet werd gewonnen deed voor de makers niets af van de waardering voor hun werk van het grote publiek. 

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar natuurfilms@henkbos.net of te bellen naar 06-114 655 91.

Foto: Yvonne Huijbens via Pixabay

Gegevens

Datum:
4 november
Tijd:
20.00
Kosten:
€10,00

Locatie

Hunebedstraat 27, 9531 JT Borger, Nederland

Contact

Het Drentse Landschap
Telefoon:

Contact
opnemen