Agenda: Nachtelijke boottocht

Op 29 oktober 2022 van 18.45 tot 21.00 in

Voor de 18e keer alweer organiseren de provinciale Milieufederaties met al hun partners op de dag waarop de wintertijd zijn intrede doet, de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is bedoeld om de waarde van duister, niet enkel voor de natuur maar juist ook voor de mens, extra onder de aandacht te brengen. (zie www.nachtvandenacht.nl)

Met behulp van een aantal fluisterboten organiseert IVN Westerkwartier e.o. een vaartocht langs de boorden van het Leekstermeer. Zowel de lichtinvloed van de stad als het duister richting het Drentse achterland is hier goed te beleven. Ook is het leuk om te luisteren naar de geluiden van de nacht op het water, een nachtvogel die overvliegt, de ganzen die liggen te slapen op het meer en het gekabbel van het water. Onder deskundige begeleiding, met zo min mogelijk lawaai en minimale verlichting is dit een tocht die in de herinnering blijft hangen.

Aanmelden is verplicht en kan door een mail te sturen naar edithbarf@gmail.com of door te bellen naar 06-18962893 (Edith Barf).

Gegevens

Datum:
29 oktober
Tijd:
Van 18.45 tot 21.00
Kosten:
€6,00 (alleen contante betaling mogelijk)
Praktisch:
  • Omdat de zitjes in de fluisterboten van aluminium zijn is het slim om een kussentje mee te nemen tegen de optrekkende kou.
  • Er is per boot deskundige begeleiding en zwemvesten aanwezig.
  • Vooraf kunt u op eigen rekening wat bestellen en drinken als u dat wilt, achteraf is niet mogelijk omdat het Paviljoen dan gesloten is.
  • Voor kinderen is deze excursie minder geschikt.
  • Het aantal deelnemers aan deze boottocht, alleen volwassenen, is maximaal 22 personen. Daarom is opgave vooraf noodzakelijk!
  • Omdat het doorgaan van deze tocht van een aantal factoren afhankelijk is, is het raadzaam de site van IVN in de gaten te houden.

Locatie

Meerweg 13, 9312 TC Nietap, Nederland

Contact

IVN Westerkwartier
Telefoon:

Contact
opnemen