Agenda: Minicursus mossen

Op 19 januari 2023 om 19.30 uur in

Mossen zijn fascinerende miniplantjes met een rijkdom aan groeivormen. Natuurorganisatie IVN-KNNV Assen heeft mossenexpert Hans Colpa uitgenodigd om een lezing en een excursie over mossen te geven op 19 en 21 januari. Hoe vaak loop je niet over of langs een pluk mos? Als je er goed naar kijkt, zie je pas hoe mooi ze zijn.

Lezing

Op donderdagavond 19 januari om 19:30 uur geeft Hans Colpa een lezing in het Duurzaamheidscentrum in Assen. Aan de hand van foto’s vertelt hij onder meer over de verschillende soorten, groeiplaatsen, uiterlijk, leefwijze en overlevingsstrategie. Er komen daarbij verrassende details aan bod. Toegang is gratis voor leden IVN-KNNV Assen en € 5,- voor niet-leden. Opgave via activiteiten@ivnassen.nl.

Excursie

Op zaterdagochtend 21 januari om 10:00 uur is de excursie in het Asserbos. Deelnemers gaan met Hans Colpa op zoek naar mossen en leren waar mossen te vinden zijn en hoe je ze herkent. Voor loepjes wordt gezorgd en er zijn ook speciale kijkers aanwezig waardoor je niet hoeft te bukken. Voor de excursie geldt een maximum van 15 personen. Deelname is gratis; bezoekers van de lezing krijgen voorrang. Opgave via activiteiten@ivnassen.nl.

Mossen zijn fascinerende miniplantjes.

Gegevens

Datum:
19 januari
Tijd:
19.30 uur
Kosten:
Gratis voor leden IVN-KNNV Assen, €5,- voor niet-leden
Praktisch:

Aanmelden via: activiteiten@ivnassen.nl

Locatie

Bosrand 1, 9401 SL Assen, Nederland

Contact

IVN-KNNV Assen

Contact
opnemen