Agenda: Lichtjesavond bij grootste hunebed van Nederland

Op 22 december 2023 van 19.00 uur tot 21.00 uur in

Op de kortste dag van het jaar, dit jaar op vrijdagavond 22 december, kun je bij het grootste hunebed van Nederland een lichtje branden om een dierbare of gebeurtenis te herdenken. Bij het Hunebedcentrum kun je een kaarsje halen om deze neer te zetten bij het met fakkels verlichte hunebed.  

Moment van bezinning
Aan het eind van het jaar overdenk je wat je het afgelopen jaar is overkomen. Welke doelen had je en welke heb je bereikt. De mooie momenten maar ook de minder leuke gebeurtenissen, zoals dierbaren die je ontvallen zijn. “De afgelopen jaren waren op zijn zachtst gezegd turbulent en vol verandering. Op de locatie die zo’n 5.000 jaar geleden ook al een betekenisvolle plek was, willen wij graag de ruimte bieden voor mensen om stil te staan bij het afgelopen jaar en de gebeurtenissen die hen geraakt hebben” vertelt Hanna Schipper van stichting Het Drentse Landschap.

Gratis toegankelijk
Iedereen kan een lichtje branden bij het grootste hunebed van Nederland. Deelname is gratis al wordt een vrijwillige bijdrage wel op prijs gesteld. Deze avond wordt georganiseerd door het Hunebedcentrum en stichting Het Drentse Landschap.

Gegevens

Datum:
22 december
Tijd:
Van 19.00 uur tot 21.00 uur
Kosten:
Gratis
Praktisch:

Parkeren kan op de grote parkeerplaats bij het Hunebedcentrum, Hunebedstraat 27, 9531 JT Borger.

Locatie

Hunebedstraat 27, 9531 JT Borger, Nederland

Contact

Hunebedcentrum & Het Drentse Landschap

Contact
opnemen