Agenda: Libellenexcursie

Op 19 augustus 2023 om 12.00 in


Ga je mee op zoek naar pantserjuffers en heidelibellen langs het Loonerdiep? Natuurorganisatie IVN-KNNV Assen houdt een libellenexcursie. Natuurgids Gerben ter Haar neemt de deelnemers een paar uur mee in de wereld van libellen en juffers. “Libellen vliegen nog overal; langs bosranden en boven weidegebieden en paden. In de nazomer zijn twee lastige groepen heel aanwezig: de meestal groene pantserjuffers en de heidelibellen, waarvan 4 soorten algemeen zijn in het gebied. We gaan met een klein groepje mensen op verschillende plekken langs het Loonerdiep op zoek. Het wordt geen leswandeling. De bedoeling is vooral goed te kijken, te zoeken, te observeren en je te verwonderen over deze vaak prachtige, kleine vliegkunstenaars."

De excursie start aan de Meanderdijk in Assen bij het gemaal in het Deurzerdiep. Zorg voor geschikte kleding en een verrekijker(tje.
Deelname is gratis voor leden van IVN-KNNV en kost € 5,- voor niet-leden. Er is plek voor maximaal 10 deelnemers. Aanmelden via activiteiten@ivnassen.nl.

Bloedrode heidelibel. Foto: Gerben ter Haar

Gegevens

Datum:
19 augustus
Tijd:
12.00
Kosten:
€5 voor niet-leden, voor leden gratis
Praktisch:

De excursie start aan de Meanderdijk in Assen bij het gemaal in het Deurzerdiep.

Locatie

Meanderdijk, Assen, Nederland

Contact

IVN-KNNV Assen

Contact
opnemen