Agenda: Lezing: Mooi moestuinieren

Op 7 maart 2024 om 19.00 - 21.30 in


Tijdens de lezing staat de combinatie bloemen en (gekke) groenten centraal. Je krijgt veel praktische informatie over o.a. de indeling van de groentetuin.

Aan de hand van een stukje geschiedenis over ‘Kitchen Gardens’ gaan we kijken welke elementen zorgen dat het een mooie moestuin wordt, oogsten en decoratief gaan samen, indeling/ontwerp van de tuin, ligging t.o.v. zon, schaduw, windrichting, grondsoort, (micro)klimaat.

Er komen vooral veel beelden voorbij, met ruimte voor interactie en vooral veel energie-gevende inspiratie en ideeën opdoen. Ook is er aandacht voor het ontwerp van je tuin en de verschillende keuze’s die je moet maken m.b.t. de tijd die je kan investeren in je moestuin. Veel aandacht voor combinaties op kleur, gewasbescherming, maar ook de bestrijding van ziektes en plagen.

En natuurlijk de ‘vergeten’ groenten niet vergeten! Met veel beelden, maar ook praktisch, inclusief en gedetailleerdere informatie over de te verbouwen groente en fruit.

Deze lezing wordt gegeven door Alie Stoffers en is in samenwerking met Groei&Bloei Emmen en is inclusief een kop koffie of thee.

Gegevens

Datum:
7 maart
Tijd:
19.00 - 21.30
Kosten:
€2 voor leden, niet-leden: 4 euro

Locatie

Noorderplein 101, 7811 MG Emmen, Nederland

Contact

Facet Emmen

Contact
opnemen