Agenda: Lezing: 60 jaar natuurherstel in Drenthe – werken aan biodiversiteit

Op 15 november 2022 om 20.00 in

Het is inmiddels alweer decennia geleden dat de Ecologische Hoofdstructuur - het huidige Natuurnetwerk Nederland - door de overheid werd bedacht. Was dat het startsein voor natuurherstel in Drenthe? Hans Dekker laat in een presentatie zien wat het resultaat van al die inspanningen is geweest.

De tijd stond echter niet stil. Wat hebben ontwikkelingen zoals de stikstofdepositie, klimaatverandering en dergelijke voor invloed op onze natuur? Is er reden voor optimisme bij natuurherstel? Dit zal uitgebreid aan de orde komen op 15 november met behulp van talrijke foto’s van onze rijke Drentse natuur.

Hans Dekker werkt al sinds 1976 aan bescherming en herstel van de Nederlandse natuur. Eerst bij de Heidemij, vervolgens bij Staatsbosbeheer, het ministerie van LNV en de laatste 25 jaar de provincie Drenthe. Dekker heeft tal van publicaties op zijn naam gezet over onderwerpen als wilde orchideeën, natuur in Europa en het Drentse landschap. Daarnaast is hij als fotograaf actief voor diverse organisaties zoals de ANWB. 

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar 86stroomdal@oddfellows.nl.

Foto: Flickr.com/Fred van Os

Locatie

Hendrik de Ruiterstraat 2, 9401 KT Assen, Nederland

Contact
opnemen