Agenda: Herfstwandeling op het familiepad

Op 5 november 2023 van 13.30 uur tot 15.00 uur in

Staatsbosbeheer organiseert een frisse herfstwandeling in het Drents-Friese Wold. Samen met de gids ga je een wandeling maken op het familiepad. Dit pad is geheel verhard en net iets meer dan 2 km lang. Daarom is dit pad ook zeer geschikt voor mensen die wat slechter ter been zijn of gebruik maken van een hulpmiddel zoals een rollator, rolstoel of scootmobiel. Maar ook voor mensen met kinderwagens is het familiepad ideaal.

Staatsbosbeheer vindt het belangrijk dat natuur voor iedereen bereikbaar is en daarom bieden we bij het Buitencentrum ook meerdere faciliteiten aan voor mindervaliden. Naast het familiepad, met voorzieningen voor blinden en een toilet onderweg, kan er ook een rolstoel geleend worden bij het Buitencentrum en is er een mindervalidentoilet.

Klaar voor de winter?
Het herfstweer kan in Nederland behoorlijk wisselvallig zijn. Natuurlijk wandelen we het liefst in een herfstzonnetje, maar het kan ook nat en guur zijn in november. Gelukkig kunnen wij ons als mensen goed kleden op de weersverwachting. Voor dieren is dat lastiger. Je wintervachtje uittrekken als het ineens bijna 20 graden is lukt natuurlijk niet.

Hoe maakt de natuur zich klaar voor de naderende winter?
Sommige dieren zijn druk met het op peil brengen van hun wintervoorraad door eikels en beukennoten te verstoppen, terwijl anderen een vetlaagje proberen te kweken om later in winterslaap te gaan en pas in de lente weer tevoorschijn te komen.

Ook komen er diverse vogelsoorten uit het koudere noorden naar Nederland om hier de winter door te brengen. Soms krijg je de kans ze van behoorlijk dichtbij te bekijken. Deze zangvogeltjes zoals goudhaantjes en staartmeesjes lijken minder schuw dan hun Nederlandse soortgenoten. Maar ze zijn wel vliegensvlug, dus goed opletten!

De gids zal ze je vast en zeker aanwijzen als ze zich laten zien.

Gegevens

Datum:
5 november
Tijd:
Van 13.30 uur tot 15.00 uur
Kosten:
€6 kind €4
Praktisch:

Aanmelden via de website is noodzakelijk!

Locatie

Terwisscha 6A, 8426 SJ Appelscha, Nederland

Contact

Staatsbosbeheer

Contact
opnemen