Agenda: Fotografie-excursie: Evertsbos bij maanlicht

Op 19 augustus 2023 om 19.00 - 21.00 in

Een fotografeer en meer excursie, deze avond in de Boswachterij Anloo, ten zuidoosten van het dorp. Start is om 19:00 uur vanaf de parkeerplaats Galgwanderveen bij Eext aan het einde van de Kerkweg rechts P. volgen (aan de rand van het bos).

Het is een kleinschalig en afwisselend landschap met lanen, houtsingels en gemengd bos. In de boswachterij zijn in de loop van de tijd een aantal uitheemse bomen aangeplant, zoals de mammoetbomen (Sequoiadendron giganteum), waarvan in 1926 voor het eerst drie stuks werden aangeplant. Inmiddels zijn er 25 mammoetbomen, die verspreid tussen de inheemse bomen staan.

Daarnaast is er een grote coniferencollectie, het Pinetum Ter Borgh. In de boswachterij liggen hunebed D11 en verschillende grafheuvels uit de ijzertijd. Er bevinden zich volop elementen om te fotograferen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bevond zich op het landgoed een onderduikershol, waar ingrijpende gebeurtenissen hebben plaatsgevonden.

Gegevens

Datum:
19 augustus
Tijd:
19.00 - 21.00
Kosten:
Gratis. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.
Praktisch:

Tijdens de excursie is volop gelegenheid om foto’s te maken op fotogenieke plekken. Neem een statief mee en waterdichte wandelschoenen. Honden worden niet toegelaten tijdens de wandeling.

Locatie

Galgwanderveen, 9463 Eext, Nederland

Contact

Nationaal Park Drentsche Aa

Contact
opnemen