ROEG! Hoek brengt vogels in de bibliotheek

  • IJsvogel (foto: Saxifraga/Mark Zekhuis)

Ontdek de Drentse natuur midden in de bibliotheken van De Wijk en Gieten. Op 7 januari gaat de allereerste ROEG! Hoek open, dan start een bont programma met het thema 'Vogels in de winter'.

Meer weten over vogels? Kom je verwonderen in de ROEG! Hoek van De Wijk en Gieten. Er staat een boeiende activiteitenkalender klaar. Met lezingen in de avond en 's middags creatieve workshops voor kinderen. Een kleine greep uit de kalender: beeldend kunstenaar Erik van Ommen geeft een lezing, er is een avond over de bescherming van de steenuil en boswachters beantwoorden vragen tijdens een vragenuurtje.

Hier vind je alle activiteiten. De toegang is gratis, wel graag vooraf aanmelden.

Meer in de ROEG! Hoek

De ROEG! Hoek is te bezoeken tijdens openingsuren. Je kan er opgezette vogels te bekijken, vogelboeken bewonderen of een ROEG! Rugzak lenen. Daarin vind je het Vogelbeleefpad, met opdrachten en materialen om zelf de natuur te gaan ontdekken.

Je kan de ROEG! Hoek gratis bezoeken en voor de activiteiten wordt geen entree gevraagd. De ROEG! Hoek wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen de volgende organisaties: Biblionet Drenthe, de provincie Drenthe, Staatsbosbeheer, IVN Natuureducatie, Landschapsbeheer Drenthe, Het Drentse Landschap, Natuur & Milieufederatie Drenthe, Natuurmonumenten en RTV Drenthe.

Contact
opnemen