Ondanks de warmte toch volop bloeiende heide op het Balloërveld

  • De heide op het Balloërveld staat volop in bloei

De heide van het Balloërveld is in volle bloei. Een behoorlijk verschil met vorig jaar, want toen was de heide dor en droog. Ook staat het veld zo’n twee weken eerder dan normaal in bloei. Hoe kan het dat ondanks de warmte en het gebrek aan regen, de heide toch vol staat met mooie paarse bloemen?

“Vier weken geleden had ik verwacht dat het er dit jaar hetzelfde uit zou zien als vorig jaar”, vertelt boswachter Kees van Son. “Een klein buitje was kennelijk toch genoeg om de bloei van de struikheide op gang te brengen.”


Maar volgens Van Son komt het niet alleen door het gunstige weer dat de heide nu bloeit. “We doen er natuurlijk ook wel wat aan. Zo loopt hier dagelijks een schaapskudde over het Balloërveld en die zorgt dat het niet dichtgroeit met gras en met boompjes.”

Veel mensen komen naar het Balloërveld toe om het te bewonderen. “Er komen mensen langs op de fiets en te paard. Die hebben allemaal het Balloërveld al ontdekt als mooi plaatje!” Maar als je nog wilt langskomen om de paarse bloemen in bloei te zien, moet je opschieten. De heide ligt nu op haar hoogtepunt, volgens Van Son.

Contact
opnemen