Nieuw beheerkantoor van Staatsbosbeheer in de Kop van Drenthe krijgt vorm

  • De betonwanden van het nieuwe beheerkantoor van Staatsbosbeheer worden geplaatst (foto: Staatsbosbeheer)

Na drie maanden bouwen zijn de eerste contouren van het nieuwe beheerkantoor van Staatsbosbeheer in de Kop van Drenthe zichtbaar. Staatsbosbeheer hoopt komend najaar de eerste bezoekers te kunnen ontvangen in de buurt van het Noordsche Veld.

De fundering en de vloeren zijn gestort en de betonwanden staan overeind. Voor de overige delen van de gebouwen gebruikt Staatsbosbeheer hout uit de eigen bossen. Het hout ligt al te drogen in de werkplaats.

Lees ook: Boswachtersblog: Bouwen aan een nieuwe plek​

Handen uit de mouwen
Behalve beton en hout is er ook groen nodig voor de beplanting rondom het nieuwe kantoor. Staatsbosbeheer heeft daarvoor bomen en struiken uitgekozen die van oudsher in de streek thuishoren. Ze worden geplant tijdens NL Doet op vrijdag 15 maart, een helpende hand is van harte welkom.

Contact
opnemen