Natuurtuinen in Drenthe

  • In de tuin van Van Westing bleek een pingoruïne te liggen (Rechten: RTV Drenthe/Annelies Hemeltjen)

ROEG! neemt je mee naar de mooiste natuurtuinen in onze provincie en laat zien dat je ook in de achtertuin de natuur zijn gang kunt laten gaan.

De natuurtuinen hebben elk hun eigen karakteristieke eigenschappen.

Verborgen pingoruïne

Sommige tuinen hebben een verrassing zoals die van Hans van Westing en zijn vrouw in Eext. Daar bleek een pingoruïne te liggen. Lees hier hoe dit overblijfsel uit de ijstijd in ere hersteld werd.

Paradijs voor insecten

Met de juiste ingrepen zorg je ervoor dat insecten de tuin goed weten te vinden. In de tuin van Johnny en Inge Snip uit Peize wemelt het van de bijen, hommels en zweefvliegen. Lees hier hoe ze dat voor elkaar kregen.

Paradijs voor vogels

Riekje Oosterhoff verwelkomt in haar tuin in Een-West zo'n vijfendertig vogelsoorten per jaar. Ze heeft expres ruige plekjes in de tuin aangebracht. Lees hier meer over dit paradijs voor vogels.

Oase in de stad

Maik van Lommel uit Assen laat zien dat een natuurtuin ook prima in de stad kan liggen. Als natuurtuinontwerper heeft ze haar tuin helemaal naar eigen wens ingericht. Bekijk hier hoe dat eruit ziet.

Laat je verwonderen

Janine van den Brink en haar man hebben ook een natuurtuin in Assen, al noemen ze het zelf niet zo. Aan de schutting hangt een bijenhotel waar je naar binnen kunt gluren. Lees hier meer over de tuin van Van den Brink.

Lees ook:

Contact
opnemen