Natuurfotograaf kent het Terhorsterzand op zijn duimpje

  • Natuurfotograaf Frank Hamminga maakt foto's van het Terhorsterzand (Rechten: RTV Drenthe)

Ten zuiden van Beilen ligt het Terhorsterzand, een gevarieerd natuurgebied met bos, heide, vennen en stuifzand. Natuurfotograaf Frank Hamminga kent het gebied op zijn duim en maakt er graag foto's.

"Ik fotografeer al heel lang", vertelt Hamminga. "Ik vind het leuk om rustig op pad te zijn. Ik neem mijn tijd om een mooi plekje te zoeken en mijn spullen klaar te zetten. Zo kom ik lekker tot rust."

Accenten

Hij fotografeert vooral landschappen. "Ik ga op zoek naar kleine elementen in het landschap. Meestal zoek ik met de telelens kleinere, intieme plekken in een groot landschap en leg daar dan het accent op."

Paadjes

Hamminga groeide op in Beilen. "Ik heb mijn jeugd hier doorgebracht met mountainbiken. Het Terhorsterzand ken ik dus uit mijn hoofd, ik weet precies hoe alle paadjes lopen."

Dwingelderveld

Niet alleen het Terhorsterzand maar ook het Dwingelderveld is te zien op de foto's van Hamminga. Toen hij zijn camera net had, ging hij naar dat natuurgebied om schapen te fotograferen. En onlangs nog om de komeet Neowise vast te leggen. "Dat zijn wel heel goede foto's geworden, mijn leukste foto's op dit moment."

Lees ook:

Contact
opnemen