Landschapsbeheer Drenthe & ROEG!

Donderdag 08 April 2021
  • 'Bomendokter' André Efftink van Landschapsbeheer Drenthe (Rechten: RTV Drenthe/Annelies Hemeltjen)

Samen met honderden vrijwilligers zet Landschapsbeheer Drenthe zich in voor het behoud van het cultuurhistorisch landschap in Drenthe. In ROEG! nemen de vrijwilligers de kijkers regelmatig mee voor een kijkje achter de schermen. Ook de experts van Landschapsbeheer Drenthe praten je bij over de bijzondere elementen van de Drentse natuur. Zoals André Efftink, de bomendokter.

Landschapsbeheer Drenthe streeft naar behoud, beheer en ontwikkeling van een mooi en kwalitatief Drents cultuurlandschap, waarvan het streekeigen karakter behouden blijft. "Dit doen we niet alleen, maar met honderden vrijwilligers, boeren, erfeigenaren natuurbeheerders en overheden. Samen staan we sterker!", aldus een woordvoerder van Landschapsbeheer Drenthe.

Meer weten over wat Landschapsbheer Drenthe doet in Drenthe? Ga naar www.lbdrenthe.nl.

Drentse bomen

André Efftink, projectleider/specialist bomen van Landschapsbeheer Drenthe: "Drenthe kent zoveel bomen! Oude, jonge, bijzondere, inheemse, uitheemse. Wij zorgen voor het onderhoud hiervan. Bij bijna elke boom is wel een verhaal te vertellen en dat doe ik dan ook regelmatig in ROEG!"

Samenwerking

ROEG! wordt gemaakt met een aantal partners. Samen brengen we de Drentse natuur dichtbij. Het tv-programma en het online platform brengen boeiende verhalen over het beschermen, beleven en benutten van de Drentse natuur. ROEG! nodigt je uit om ook zelf de natuur en het platteland in Drenthe te ontdekken en je belevenissen te delen via Instagram, Facebook of Twitter.

Contact
opnemen