Een eekhoorn is bijna altijd alleen…

  • Eekhoorn (Rechten: foto: Saxifraga-Mark Zekhuis)

Het lijkt leuk om als een eekhoorn door de bomen te rennen - maar 't is wel een eenzaam bestaan....

Een eekhoorn voor de cameraval

Boswachter Pauline Arends heeft op verschillende plekken haar bos cameravallen hangen. Die zijn vooral bedoeld om dassen te bestuderen, maar er komen ook allerlei andere dieren voorbij. Zoals de eekhoorn op dit filmpje. Hij - of zij, dat kun je zo niet zien - zit eerst rustig te eten en gaat er daarna vrolijk hippend vandoor. Nou ja vrolijk, op Facebook schrijft Pauline een beetje weemoedig:

Een eekhoorn heeft het een stuk makkelijker dan wij. Het dier leeft zijn leven lang alleen. Behalve dan gedurende de paring en als er jongen zijn. Wij zijn kuddedieren en vinden het moeilijk om afstand te houden, elkaar niet meer te omhelzen, te ontmoeten. Stel je eens voor dat je deze eekhoorn bent. Het is een schrale troost, maar toch."
Pauline Arends

De tekst gaat verder onder de video. Lees daar een observatie van programmamaker/redacteur Jan Dijk

Een vechtpartij met een kraai

Zag ik vanmorgen tijdens het ontbijt zomaar iets bijzonders. Onze huiseekhoorn Roodstaart (wij weten natuurlijk niet zeker dat het steeds dezelfde eekhoorn is, maar we vinden het idee van een huiseekhoorn leuk. Want wie wil er nou niet een eekhoorn in de tuin?) was lekker in de bomen aan het rennen toen er plotseling een kraai op hem dook. En niet één keer maar de hele tijd. De kraai achtervolgde hem wel vier, vijf bomen lang! Roodstaart rende omhoog en omlaag maar de kraai bleef achter hem aan zitten en probeerde hem telkens weer te pikken. Wij vonden het wel heel bijzonder. Waarom zou die kraai dat doen? Is er iemand die dat weet? Mail dan naar roeg@rtvdrenthe.nl.

Contact
opnemen