Dit weekend in de Drentse natuur: 12 en 13 januari

  • Pal achter het bezoekerscentrum Dwingelderveld ligt het Kloosterveld (foto: Free Nature Images/Hans Dekker)

Op pad in de Drentse natuur, dit weekend kan het weer. Kom in beweging en neem deel aan een van onderstaande wandelingen.

Wil je weten wat er nog meer te doen is? Kijk dan in de ROEG!-agenda.

Laarzenexcursie Dwingelderveld
Trek je laarzen aan en ontdek zaterdagmiddag met een gids van Natuurmonumenten het Kloosterveld. Dit veld ligt achter het bezoekerscentrum van het Dwingelderveld en is een mooi voorbeeld van de natte, stille natuur in dit gebied. De gids vertelt hoe de natuur zich hier de laatste jaren ontwikkeld heeft. Meer informatie over deze excursie vind je hier.

Winterwandeling Echten
Je hebt zaterdag de keuze uit twee afstanden rondom Echten; een wandeling van zes of van elf kilometer. Beide afstanden komen door het speelbos Echten en langs een plek waar je kunt pauzeren met warme worst en iets te drinken. De lange afstand gaat ook over de heide en door het Staatsbos. Hier lees je meer informatie.

Flardenpad Holtingerveld
Neem deel aan een audiovisuele tour over het Holtingerveld. Je kunt zowel zaterdag als zondag op pad. Met behulp van een speciale koptelefoon hoor je onderweg geluidsfragmenten die je meer vertellen over de geschiedenis van het gebied. Meer informatie vind je hier.

Op zoek naar wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebookpagina Op pad in de Drentse natuur.

Contact
opnemen