De komst van de wolf: Omarmen we het dier of lijden we aan het roodkapje-syndroom?

Zaterdag 26 September 2020
  • De wolf staat centraal in het nieuwe RTV Drenthe-programma (Rechten: Pauline Arends)

GW1261m houdt de gemoederen bezig. De mannetjeswolf heeft van Midden-Drenthe zijn leefgebied gemaakt en is nu dus officieel gevestigd in Drenthe. Omarmen wij het dier of lijden we aan het roodkapje-syndroom?

We bespreken dit vanavond in een nieuwe talkshow op TV Drenthe: de Staat van Drenthe. Inwoners uit Drenthe zijn verdeeld over de komst van de wolf.

(Tekst gaat verder onder de video)

En ook aan tafel zijn de meningen verdeeld. Te gast zijn wolvenkenner Egbert Post, schapenhouder Gijsbert Six en gedeputeerde Henk Jumelet. Zij gaan met elkaar in discussie over de wolf in onze provincie. Hoe staat het met het wolvenplan nu de wolf officieel gevestigd is en zijn de plannen wel op tijd? Wie moet een wolvenhek betalen, de provincie of de schapenhouder?

En de wolf is een Europees beschermd dier, maar in Duitsland probeert de wolf uit handen te blijven van jagers. Moeten wij in Drenthe hier ook bang voor zijn? Kortom: hoe staat het met de wolf in Drenthe?

In de talkshow Staat van Drenthe bespreekt presentatrice Marjolein Lauret samen met wisselende gasten een onderwerp dat belangrijk is voor onze provincie. De Staat van Drenthe wordt zaterdag om 20.10 uur uitgezonden. Het programma wordt om 22.10 uur herhaald. De uitzending is ook te bekijken via rtvdrenthe.nl en de app, terugkijken kan ook op uitzending gemist en op YouTube.

Contact
opnemen