Cadeautje voor kinderen: Junior Landschapsgids

  • Ook ROEG! staat in de Junior Landschapsgids (Foto: RTV Drenthe)

Voor het eerst heeft Stichting Het Drentse Landschap een Junior Landschapsgids uitgebracht. Het gratis kindermagazine geeft tips om eropuit te gaan en de Drentse natuur te ontdekken.

Stichting Het Drentse Landschap viert dit jaar haar 85ste verjaardag. De provincie Drenthe gaf daarom een cadeau: een bijdrage voor het maken van de Junior Landschapsgids. ‘Eigenlijk is Drenthe de grootste en stoerste speeltuin van Nederland. Dus trek je laarzen aan, houd de ogen en oren open en kom spelen bij ons in Drenthe!’, schrijven Commissaris van de Koning, Jetta Klijnsma en gedeputeerde Henk Jumelet in hun voorwoord. 

Lezen en beleven
In de Junior Landschapsgids maken kinderen kennis met de natuur en het culturele erfgoed van Drenthe. Het is niet alleen leesvoer, het laat je ook de natuur, cultuur en erfgoed beleven. Met bijvoorbeeld raadsels, zoekplaatjes en tips voor het maken van een insectenhotel. En ROEG! heeft er ook een plekje in! 

De Junior Landschapsgids Drenthe is af te halen bij het kantoor van Het Drentse Landschap aan de Kloosterstraat 5 te Assen, op het Provinciehuis, bij de Informatiecentra van Het Drentse Landschap en het Duurzaamheidscentrum Assen. Ook krijgen alle kinderen die meedoen aan de familieroute tijdens de tentoonstelling Barbizon van het Noorden in het Drents Museum een exemplaar mee naar huis.

Contact
opnemen