Agenda: Beleef de zomer

Op 14 juli 2019 om 11.00 tot 16.00 in

In de tuin van het Duurzaamheidscentrum (DCA) vieren we dat de zomervakantie is begonnen. De vlinders fladderen rond en bijen zoemen op de achtergrond, het is tijd om te relaxen en te genieten in de zon.

Je kunt meedoen met activiteiten rond vlinders, bloemen en bijen. Zo kun je een bloemenpers maken, weven met grassen, een insectenhotel maken, vlinderplantjes kopen en luisteren naar spannende verhalen over insecten. Ook kom je alles te weten over het leven van honingbijen en bij zonnig weer kun je door speciale telescopen naar de zon kijken. Je ziet dan zonnevlekken en zonnewinden, boeiend om te zien en deskundigen geven uitleg over wát je ziet. Voor de kleintjes is er een zomerspeurtocht waarbij de kinderen op zoek gaan naar zomerse attributen. Door het inleveren van het juiste antwoord maken kinderen kans op een leuk prijsje.

Wil je meer insecten naar je tuin lokken? Dan is het de moeite waard om de expositie over biodiversiteit te bezoeken. Even afkoelen na alle activiteiten? Er zijn wandelroutes door het Asserbos van verschillende afstanden, struin rond bij de kinderboerderij of leef je uit bij de waterspeelplaats.

Gegevens

Datum:
14 juli
Tijd:
11.00 tot 16.00
Kosten:
gratis

Locatie

Duurzaamheidscentrum, Bosrand, Assen, Nederland

Contact
opnemen